B R E A K S   A T   D A W N


Breaks at Dawn on Barlast-yhtyeen ja mediataiteiljan Nina-Maria Oförsagdin improvisoitu live cinema -teos.

Mitä tapahtuu ympärillämme yöllä, kun suurin osa meistä nukkuu ja aika ei ole oikeasti olemassa? Breaks at Dawn liikkuu pimeyden tunneilla jolloin mitään ei tapahdu: arjen ulkopuolella, välitilassa ennen miljoonakapungin heräämistä.

Livenä muotoutuvassa teoksessa visuaalinen materiaali keskustelee äänimaiseman kanssa. Esityksen aikana Nina-Maria Oförsagd leikkaa VJ-ohjelman avulla tarinan musiikille, jonka Barlast luo. Näin syntyy hetkessä elävä kokeellinen elokuva.

Barlast ottaa vaikutteita eurooppalaisesta jazzista, pohjoismaisesta kansanmusiikista ja vapaasta improvisaatiosta sekä tutkii improvisaation ja säveltämisen rajapintaa.

Oförsagd käyttää urbaaneissa Aasialaisissa miljoonakaupungeissa (Tokio, Hong Kong, Taipei sekä kuvitteelinen Lin-Tsi) kuvattua aineistoa. Oförsagd etsii sijainteja erilaisista uniikeista ympäristöistä, joissa hän pystyy sujahtamaan taianomaiseen aikakerrokseen rakentakseen ja visualisoidakseen fiktiivisiä maailmoja ja tunnelmia. Oförsagd työskentelee myös paikallisten taiteilijoiden kanssa hyödyntäen performanssia ja improvisaatiota.

Breaks at Dawn esitetään myös lyhytelokuvana ilman live-tekijää.

Philip Holm - kontrabasso ja syntetisaattori
Heikki Hänninen - kitarat
Minna Koskenlahti - lyömäsoittimet ja huilu
Santte Salonen - sopraanosaksofoni, bassoklarinetti ja mänkeri
Nina-Maria Oförsagd - live visuals

Read about Breaks at Dawn in English or in Swedish.

Still by Nina-Maria Oförsagd.

Still by Nina-Maria Oförsagd.

Still by Nina-Maria Oförsagd.